Tuesday, September 14, 2010

fz oh fz





siape lagi nak influence aq dengan fz kalu bukan si remy a.k.a haris.dah la bagi name motor fz die salmah.memang klaka tapi tu jela harta die sejak kehilangan cinta die...cian die.mende ape2 jew ktorg memang geng...so,klu mende mencarot2 pown aq support jew remy nie...janji die heppy.tapi aq paling xle lupe die anat aq nek fz dr kl g kuantan...nak mati siallll....6jam la jugak.pinggang nak patah,bontot kematu...balik uh aq pengsan...n bile semua orang taw...dorang cakap aq giler...cian aq.tapi xpela kenangan...sejak uh bile aq nak lek kuanatn mak aq anta sampai parking bb takot aq nek motor ag...hiihhi.sape suh mother pah xtanye aq nek kete or motor an?biase nek kete ngan bella...huuhhu.geng fz celeb merdeka n ade t-shirt.aq beli la sebab support an...ade design cm baju free..memang la xnk..n design aq beli nie ok skit... mse merdeka uh aq busy ngan assignment so aq xleh la lek kl...n xle join remy celeb merdeka.xpela pakai jela baju uh...nasib aq dah ukur pakai tali tape aida..so,aq beli la size xs.

Friday, September 10, 2010

selamat hari raya

maap zahir dan batin yer semua.maaf la sebab selalu menyakitkan hati dan bermulot puaka.hari raye nie harap semua ceria2 dan jangan bersedih.xsabar nak pergi kutip duet raye even xlayak dah dpat duet raye.tapi kecian la saya sebab saye berlajar lagii...nanti saya doa kalian murah rezeki.amin.

Thursday, September 9, 2010

hari ke-30 ramadan

wah xsangka dah nak raye esok...walaupon pose xcukop sebulan tapi nak raya gak...iihhiih...bangun pagi kene kemas rumah n aq cuci tingkap.penat uh...tadi aq pegi la jugak jalan TAR lagi sebab nak teman ayah beli baju raye.tapi aq pown ade 1jew baju kan sebab mak cik uh kate baju rosak...siot.tadi penat la cari da r pose...panas n nampak ade dak makan ice cream(dap nyerrr)...aq xlarat n aq terus beli baju uh cm cotton...xde pilihan la...n pnat dah nak pikir.ptu aq beli tube(singlet)...huh then,peah ajak pegi cari lagi baju die...macam siot.xlarat panas taw.abes jew g sogo amik daddy jaa n mother pah ktorg g tesco beli barang2 skit n ayam...berebut uh.malam pasang langsir baru beli tadi...ish3.pe2 pown selamat hari raye semua.

Wednesday, September 8, 2010

hari2 shopping raye version 2







selasa- 2 orang mbe peah tidur rumah...then,wawa ajak klua pagi uh tapi aq xreply msg bb dah tido an.nak sahur ngn deng sengal pown xjadik bb aq dah tido..ihhihi...kul 3 cmuh aq ajak la awie klua buhsan la...join geng peah la gak..patu shpping cm nak pengsan n berbuka kat lua n lek kul 9 lebih.kul 10 sampai umah then,kul 10.20 anta mbe peah kat bukit jalil dan kami tros pergi jalan TAR.bapak lah sesak tapi aq suke sebab ade feel rayer...tema baju rayer taun nie xbest sebab cotton = xmencapap la dowh!aq xbeli pown...n xlarat la da ar xrest2 n sesak cm nak pengsan pown ade...balik uh dalam kul 1.30 bb jammed an.kul 2 klua g sahur ngan haris,awie and odah...xtaw nk sahur mane tapi odah ajak g penara.best la jugak bb kami buat dajal kat budak yang demam...hahhaha maap an kami yer haris.
Posted on by whatever kew? | 4 comments

hari2 shoppink rayer






senin-bufday gurl ajak keluar...die xjadi balik kampung ariuh..ok lah sambil shopping n sambil gossip.best rindu sangat kat ayu.klua dekat kul 2 n aq balik kul 4.30 sebab ade date ngn geng sengal.aq beli baju kemeja tok cluz n aq belanja ayu dress polkadots bb xtaw nak kaci die ape dah...tapi memang klaka la sebab ayu speechless.patu aq tergesa2 balik sebab saad n abid dah contact byak kali.dari star lrt hang tuah until sungai besi ade 2orang mamat klate uh folo ktorg n mengajuk ckap ktorg...cm lahabau jew.aq takot giler...n bukak hafazan kat dlam handphone.then,turun jew station sungai besi aq jalan cepat2 g kat kete abid.lega jew.

nek kete ngan abid(drive),saad(dok depan),awie n fatin.xsabar nak berbuka same2.kami makan pizza hut.pas booking ade haris,odah n izwan.gempak la bb kami paling meriah dalam kawasan...pizza datang lambat.bile datang abid makan dolu n paling klaka pizza uh orang len punye bb salah anta.abid da makan meatball die...then,sebab uh la kami panggil abid meatball lebih
haris balik awal.disebabkan najib n rosmah xbagi saad lek lambat...kami pegi karok..kami nyanyi lagu ape ntah tapi paling klaka time lagu memori daun pisang(odah gelek geli)saad fobia sampai sekarang...hahahhah
pe2 pown memang klaka la best jew
Posted on by whatever kew? | 2 comments

Monday, September 6, 2010

hepy bufday ayu itik


6hb september adalah bufday budak nie...kami start banyak mencarot dari form3 ag...n xsangke aq menghadap ag muke budak nie sampai abes diploma...hiihhihi xsangke dah tua ko nie ayu.aq panggil ko itik sebab kite slalu bahan cikgu najib cm itik pulang petang...patu bile aq igat ko mesti aq igat cikgu najib...klaka jew uh.kat kolej start sem3 kite duk sebilik n kalau ade problem mesti aq kongsi ngan ko...ko pendengar yang baik n if aq buat mende lakhanat mesti ko taw dolu...hihihh.ko sangat supporter even aq wt jaat cam syaitan.bile kat USM aq dah xde ko...means xleh nak cite sangat la mende lakhanat yang aq buat kat orang lain...aq harap ko heppy kat kuantan uh sebab aq taw ko ade orang tersayang.tapi mase ko tepon aq uh...sedih giler...xsangke ko riang dalam tangisan.sabar jela ayu...if ko sedih aq slalu ade untuk dengar problem ko...jangan risau setiap mende ade hikmah and before kite jumpe pasangan yang betol kite jumpe dulu laki2 yang macam cimak uh.hadapi dengan tenang yer.xsabar nak meet ko nak gossiping n gelak2 sampai bergegar bangunan.luff u ayu...muahx...

kasut rayer opah








pagi semalam opah ajak pegi mines nak cari kasut rayer...kami tiga berdik nie pown teman la opah mencari barang2 rayer...antara list opah adalah kasut,kasut,panties,bra,kueh rayer,gule equal,salonpas,byar zakat...biasanye tiap2 taun daddy jaa yang bayar zakat tapi taun nie mentang2 kami bawak opah pergi bersosial...die boleh plak g byar.opah kate byar zakat byak kali pown xpe bb die dgar ade ustaz dlam tv uh ckap...xpela an janji diredhai jew.untuk cari somu mende ini kami ke tesco juge...aq yang nak cari makeup pown xde feel bb kne settle an barang opah dolu an...tapi klaka la bb kami layan opah nie dah cm princess diary jew
Posted on by whatever kew? | 2 comments

berbuke pose bersame mereka







actually ahad banyak undangan berbuka pose...al-maklum la aq an da lama xbalik kl...da macam vip sebab banyak undangan.tapi aq bukak pose ngan cimi,yati,ikmal n hifny kat bangsar village.jaoh aq datang tapi xpela bukan selalu dapat bersama mereka even ikmal n hifny uh aq xpnah tegur pown sebab cluz lain an...adik cimi pown ade...tapi memang xleh bla...dolu 1st yati jumpe aq kat USM die ckap aq hitam...family aq ckap makin kempois dan dengan cimi die cakap aq tetap kusut-masai...siot jew.mb sebab aq mati laki la kan....n paling xleh bla adik cimi ckap " nie la akak yang kita jumpe kat mid uh kan...yang serabai uh" ...wah xsangka banyak name untuk aq...teharu...(hampeh jew)...btw best la bb da lame xjumpe kalian...sampai ex-senior kpm pown jumpe...dan kita ganti an kurma ngn strawberry...western sungguh.

Posted on by whatever kew? | 4 comments

Friday, September 3, 2010

2bulan

3hb julai aku menjejakkan kaki ke USM.dan hari nie 3hb september...genap 2bulan aq di sini dan tidak menjejakkan kaki di hometown ku iaitu di kuala lumpur.wah,rindu giler kowt...semua rakan-rakan pown pelik nape aku xpulang?padahal di kuantan dulu aku susah nak lekat kat citu...hujung minggu jew cabut!memang berbeza lah USM dan KPM.sini bebas jew...so,xde masalah tekanan jiwa.kalau kat KPM,aku rase if lame-lame leh masok wad GILER taw.tambahan pula,dekat cni tiket lagi mahal nak pulang kl...duet xde...elaun xdpat macam selalu...tunggu ptptn lambat ag(kump 3)...cian nak bersosial pown xdpat lah.semalam cluz abes kul 11.if aku taw bli tiket semalam pown xpew sebab arini cluz cancel.sedih jew...memang nak cukopan 2bulan la uh.
Posted on by whatever kew? | 2 comments

kuku


potong kuku ikut sunah nabi adalah harus..tapi xramai yang tahu sunah yang sebenar-benarnya.justeru,pic nie dikongsi tapi xtaw la kebenarannye...if,btoi so jadikan lah panduan yer
Posted on by whatever kew? | 2 comments

Wednesday, September 1, 2010

oh baju rayer

kecian anda teh farahin, da la mahal baju tue..beli kat Bandung plak...dah nak rayer pula...baju rosak...macam nak mencarut laju2 jew kan...nasib lah anda berada di tempat yang benar untuk mencarut..yeay!setelah sekian lama anda simpan baju tue...dengan harapan vogue di pagi rayer berkecai jew...xpew,mesti ada hikmah macam selalu...redha jela kan fara.tapi ape2 pown...akan ku sula makcik uh...anta dah 5taun dan2 plak rosuck!
Posted on by whatever kew? | 1 comment