Sunday, October 31, 2010

hantu kamen rider


dania si kenit yang sangat nakal.dolu aku yang gigit die,sekarang die pulak gigit orang.msalahnye die attack aku dengan daddy Jaa jew.sebab kami jew kurus yang lain bulan purnama.tu la dolu scanned anak laki,tapi yang keluar gurl...kecian...sebab uh gengster.selain takot pak uda(oku+gatai+sewel skit), satu lagi die takot hantu yang daddy jaa buat...klaka uh...aq pown reti buat...sampai demam2 la kami kenekan.

Friday, October 29, 2010

cimi tagged

Apa benda yang paling penting dalam hidup kamoo?
nyawe ku
.
Benda yang terakhir kamoo beli guna duit sendiri?
teh ais

Di manakah tempat kamoo ingin melangsungkan perkahwinan dan tema?
kat golden palace hotel...senang skit nak lari berak kat umah
tema : minang.mati tegak aku

Adakah kamoo sedang bercinta sekarang?
janda anak sorang

Berapa lama kamoo akan mencintai kekasih kamoo?
sampai syurga ku menunggu

Novel/ buku/ majalah yang terakhir kamoo beli?
ape tue?hahahhah

Apa nama penuh kamoo?
megan fox

Antara mak dan ayah mana yang kamoo lebih mesra?
opah....i luff u

Adakah kamoo basuh baju sendiri?
kadang2

Bila tarikh lahir kamoo dan kat mana kamoo sambut tahun lepas?
15january
kene simbah dengan air najis(bau dasyat wooo~)

Bagitahu tiga perkara tentang orang yang tag kamoo?
comot
suke kutuk aku = kusut masai
alergic panas



Tuesday, October 26, 2010

Symptom symptom student bila final exam minggu depan.


Membaca tanpa menghiraukan sekeliling.
Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )
Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )
Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.
Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)
Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.
Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.
Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)
Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang.
Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.
Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)
Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.
Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)
Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P
Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.
Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.
Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.
Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”
Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.
Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.
Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.


p/s; aku rasa even budak pandai yang dah score markah carry marks pon study menggelabah jugak. Cuma diorang steady lagi la dari student yang study last minit. Muehehe. Konklusinya, jangan usik budak nak exam. Cepat je die nak naik darah. Sebab hormone dia semua tengah berlaga-laga. Otak pun dah overload.
Posted on by whatever kew? | 8 comments

Sunday, October 24, 2010

my precious day







pukul 7 pagi dah sampai.tapi bayangkanlah pintu xbukak lagi.budus.memang aku datang untuk bukak pintu PICC nie.kul 7.40 cmuh baru regis.kak sherie punye lense tercabut...risau aku.start jew berderau darah.terharu mase adi zikri naek stage...1dewan berdiri.name aku dipanggil lagi lah gile aku.handphone tidak boleh bawak so,susah nak cari family.dapat jew jumpe memang terharu sebab ramai datang.opah,ibu,ayah,kyong,along,angah,k.mawar,alfard,eisya,dania,puya,haris dan awie.dorang semua bawak bunga....memang kebun bunga dah aku.semua sibuk tangkap pic dengan family so,susah nak jumpe dorang yang lain...tapi before uh dah banyak tangkap pic...mama yanni,ariha n jannah bagi adiah...best2...dan macam biase kene peluk cium sambil lompat2 sebab susah nak jumpe dah pasni.pas pulang jubah kami 1family pergi alamanda makan2.then,balik dengan kebun bunga...wow.

lepak before convo

rafee dan afif ambik aku kat rumah dan sesat...cian giler...tapi ape daya dugaan untuk kalian...hahhahah.malam tue lepak dengan sara,pie,akmal,afif,afham,rafee,adik rafee dan kawan.lepak untuk makan jew die downtown.siot.tapi ok lah sebab kelakar.sara balik awal sebab suami ambil...risaulah isteri balik lambat..hahahha

pink babi

wah aku beriya kene cari tudung warna pink.3helai tudung aku beli.awie teman aku.kami cari kat jalan TAR.penat cari.kemudian makan nasi lemak+paru+ayam goreng+telur kat serdang kemudian pergi downtown plak nak cari adiah tapi xbest...so beli selendang ag.aq siap bawak sample uh dan suh abang tudung uh cari...siot jew.
Posted on by whatever kew? | 4 comments

rehearsal







kene ambil jubah awal kul 11 n rehearsal kul 2.30.ayah hantar n aku pown lepak la dengan mereka2 ini.memang macam biase jumpe mereka2 yang dah lame tidak ketemu dengan peluk cium sambil lompat2..pergi alamanda makan....mase rehearsal memang teruja...sebab dorang cerita pasal gaji...siot aku rase paling miskin sebab belajar.jumpe alin lagi la riuh...semua usha tapi xksah sebab rindu sangat kat alin.
Posted on by whatever kew? | 7 comments

Wednesday, October 20, 2010

oh my!

i don't have enough middle fingers to show you how i feel
Posted on by whatever kew? | 5 comments

tidak salah

jika kita buat jahat dan ramai maki=akan ditimpa musibah...tidak sekarang mungkin nanti.
maka,tidak salahlah aq sumpah orang uh
-mati pucuk
-tidak akan mendapat cahaya mata
-berpenyakit
-menghadapi keGendutan melampau
-dapat bini bitch
-gila
-di sule laju2
-kne KASI

hmmm banyak nie nak sumpah tapi cam tidak sampai hati pula...hish,xleh.kene sampai hati jugak sebab orang yang disumpah ini macam syaitan jew perangai.LAYAK LA KO!

Monday, October 18, 2010

pakat mai sini..












kalau datang penang kenelah nyanyi lagu pesta nie...huuhuh...
kali nie pukul 4.30ptg mak mahram ambil aku,aida n ame kat cahaya gemilang untuk jadi tourist guard kami yang xpernah pergi Batu Feringgi nie.jalan2 area citu jela...sambil tengok matahari terbenam...tenang sikit padahal esoknye nak test logic...memamng matilah aku yang xstudy nie an.
Posted on by whatever kew? | 2 comments

oh iranian








sekali lagi dejemput hadir ke rumah mahram...best2...sebab makan sampai pengsan...before uh bangun pagi dan teman aida n mahram print picture untuk globe n kne liminate ag.kemudian barulah jalan kaki g rumah mahram.kami stayed sampai malam...wow best uh....makan chocolate ag uh.seronok taw makan jew..hihihih

Saturday, October 16, 2010

PUT IT IN A LOVE SONG

Say you love me, Say you love me
Then put it in a love song (Put it in a love song)
Say you need me, Say you need me
Then write it in a letter form (Oh oh oh)
Say you want me, Say you want me
Then text me on the cell phone (Text me on my cell phone)
Say you love me, Say you love me
Then put me in a love song (Oh)

If you say you want me, yeah,
You say you want me
If you do the right thing, we can be together
I'm not easy, yeah, you gotta work for it
I'm the real thing, and baby gotta please me

All that talkin', boy, you better walk it
All that frontin' that's not how you do it
If you really need me like you say you need me
Baby better show me, baby, better come and say

Say you love me, Say you love me
Then put it in a love song (Put it in a love song)
Say you need me, Say you need me
Then write it in a letter form (Oh oh oh)
Say you want me, Say you want me
Then text me on the cell phone (Text me on my cell phone)
Say you love me, Say you love me
Then put me in a love song (Oh)

What you gonna do when somebody convinces me
To believe that he can do it better
Sending me gifts and showing me the romance
All this, this, and that, can you do better?

All I'm saying: love is what I'm looking for
If you wanna keep me, baby gotta love me more
If you really want me, like you say you want me
If you really need me, baby better come and say

Say you love me, Say you love me
Then put it in a love song (Put it in a love song)
Say you need me, Say you need me
Then write it in a letter form (Oh oh oh)
Say you want me, Say you want me

Then text me on the cell phone (Text me on my cell phone)
Say you love me, Say you love me
Then put me in a love song (Oh)

Gotta work it baby, work it out
If you want me baby, Work it out
If you need me baby, Work it out
Gotta work it out, Gotta Work it out

If you love me baby, Work it out
Gotta work it baby, Work it out
If you want me baby, Work it out
Gotta work it out, Gotta work it out

If you want my love and all my time
Part of my plans and part of my mind

All of the things that you wanna do
But make sure your love for me's true to you

Oh, If you show me; make me believe

So many possibilities

Oh, We can look to infinity

If you wanna be with me Ohhhhhhh

Say you love me, Say you love me
Then put it in a love song (Put it in a love song)
Say you need me, Say you need me
Then write it in a letter form (Oh oh oh)
Say you want me, Say you want me
Then text me on the cell phone (Text me on my cell phone)
Say you love me, Say you love me
Then put me in a love song (Oh)

1,2, 3, 4!!!

Gotta work it baby, work it out
If you want me baby, Work it out
If you need me baby, Work it out
Gotta work it out, Work it out
[Beyonce]
If you love me baby, Work it out
Gotta work it baby, Work it out
If you want me baby, Work it out
Gotta work it out, Gotta work it out
Posted on by whatever kew? | 5 comments