Wednesday, December 29, 2010

paintball


ini bukan setakat paintball malah "PAINball" yer...dah sebulan lebih deal mende nie...n macam2 conflict la ade.tapi tarikh sebenar adalah 26hb iaitu tarikh aku lek usm.mmg la penat n xlek la aku mase uh.subuh2 dah bangun sebab nak berkumpul kul 8 pagi sebab game start kul 9pg.mmg la meriah sebab dah cam reunion.walaupon xramai dak 5sc1 tapi happening la gak sebab group aku menang yer.dengan rege rm68 hinggit dan pakej domino...maka kami berpuas hati dengan kemenangan 3-1.paling xle bla ade group sendiri attack yer dr belakang dan aq mendapat 3 lebam dan 1 ag di mask(xnampak taw+pahit kowt)!kemudian general pucat(sumpah kelakar mse uh bru 1-0)ptu odah offer cpr...n ade wt muke...klaka uh....

Tuesday, December 28, 2010

adiah konvo



disebabkan nur cimi baru bagi adiah konvo.maka perlu lah ditunjuk yer pada orang ramai bagi menghargai beliau....hahhahah
Posted on by whatever kew? | 4 comments

jangan gelak sangat lah!

lepas main paintball yang menyakitkan dengan lebam2.aku nak buat rambut cm zoe kravitz tapi malangnye dpat lisa bonet(mak zoe) nye rambut!siot...mmg aku terus buat muka la...wawa dah takot.semua orang cakap xsesuai.siot jew.inilah hasilnye



lisa bonet(mak zoe)
zoe kravitz
Posted on by whatever kew? | 6 comments

Friday, December 24, 2010

down down down

mandi xbasah tido xlena mengenang result.24hb tepat pukul 9a.m aku check xde pown kat online.ptu aida ajar cmne check kat msg.mmg nak nanges.ptu lek umah kul 7 tros check on9 =
yes down down down....13unit pown leh cmni

Thursday, December 23, 2010

resah

penat taw membanting tulang.dan tetbe xleh tido sebab esok result exam kul 9pg....rase cm nk pengsan n xnk bangun2 dah....aku akan rase cuak tahap dewa2 setiap kali nak usha result...dolu aku paling takot nak jumpe en.hazizi....sekrang dah leh check on9 kat usm = cuak jumpe laptop!LOGIC?hahhahha mampos xlayan....doa lah yang terbaik dari ladang yer~

Wednesday, December 15, 2010

aman


1st time aku bangun n tenang jew dan pelik bile tgok jam pukul 2pg...eh,2pm la.setiap pagi riuh jew umah nie sejak kehadiran 2makhluk iaitu eisya n dania...ditambah juge lawatan dari jiran tetangge yang buat rumah nie cam taman permainan...n dania selalu cari gaduh bile pukul aku...mmg aku kejar la even baru bangun patu aku gigit sekuat hati...padan muke!
tapi pagi nie indah jew...sunyi sepi melainkan pertanyaan dari budak2 dpan umah "dania mana?"...n aku pown baru sedar 2 orang uh xde...opah pown cakap...dah balik semalam...
owh baru ku tahu!al-maklum la semalam lepak men daun terup sampai aku n awie menang jew...hebat taw kami nie!kpd budin,haris n sharul...jgn sedih!cube lagi yer....hahahahha

thanx cimi men taged2

Real name : megan fox
Nickname : ateh,fara
Zodiac sign : capricorn
Male or female : Female
Elementary school : sekolah rendah keb selayang & SKPTD
Highschool : SMKSB
College : KPMIM,USM
Hair colour : mix
Tall or short : tall
Sweat or jeans : both
Phone or Camera : Phone
Health freak : Allergic air kotor,gastrik
Orange or apple : Apple
Do you have a crush on someone? : no
Eat or drink : eat
Piercings : No
Pepsi or coke : twister tropicana(yes xde dlm list)

HAVE YOU EVER ? :

Been in an airplane : yo(sabah bha)
Been in relationship : Yo( dtinggal n meniggalkan)
Been in a car accident : no
Been a first fight : of course

FIRST & LAST :

First household chores : basuh pinggan
First best friend : nurul lia natasha(skoll kt selayang)
First award : tadika
First crush : hantu kak limah(jit jit semut sape sakit naik atas)
First word : lapar
First section : sepak bf...yes!
Last person you talked to in person : opah
Last person you texted : awie
Last person you watched a movie with : awie
Last food you ate : roti canai
Last movie you watched : hantu kak limah balik rumah(klaka nak mati)
Last song you listen to : ntah lagu pe ntah
Last thing you bought : shisha
Last person you hugged : cimi

FAVOURITE :

Food : nasi lemak lauk paru + sambal kerang
Drink : tropicana twister
Bottoms : underware
Flower : red rose
Animal : lembu...mooo~
Colour : red,brown,white,purple
Movie : Horror,Thriller,Drama,Science Fiction,Comedy,Family,war
Subject : apekah?

(Put an X in the bracket if yes)

[] falling in love with someone.
[] celebrate Halloween
[xxxxxxxxxxxxxx] had your heart broken
[x] went over the minutes/ texts on your cellphone
[] had someone question my sexual orientation
[] got pregnant
[] had an abortion
[xxx] did something i regret
[x] broke a promise
[xxxxxxx] hide a secret
[xxx] pretend to be happy
[xxxxxxxxx] met someone who changed your life
[] pretend to be sick
[] left the country
[xxxxxxxxxxxxxx] try something you normally wouldn't try and liked it
[xxxx] cried over the silliest thing
[x] ran a mile
[x] when to the beach with your best friend
[x] got into an argument with your friend
[xxxxxxxxxx] hated someone
[x] stayed single for a whole year

CURRENTLY :

Eating : kuku kaki
Drinking : ribena
Listening to : peah mencarut
Sitiing or laying : laying (indahnye panatai)
Plan for today : tengok bola
Waiting : ptptn

YOUR FUTURE :

Want kids : yo(3)
Want to get married : nak2...
Career : in computer career

WHICH IS MORE ATTRACTIVE (CHOOSE ONE) :

Lips or eyes : Eyes
Shorter or taller : taller
Romantic or spontaneous : romantic
Nice stomach or nice arms : stomach(kacaknye)
Hook -up or relationship : Relationship
Looks or personality : Personality

HAVE YOU EVER :

Lost glasses/contacts : yo
Snuck out of a house : Yo
Held a gun/knife for self defense : spray pemedih mata ade r
Killed somebody : No
Broken somebody heart : Yo(sori uoll)
Been in love : Yo
Cried when someoned died : Yes(sedih uh)

DO YOU BELIEVE IN :

Yourself : Yo
Miracles : Yo
Love at first sight : Yo
Heaven : Yo
Santa claus : No
Superstition : No
Kiss on the first date : wow

TRUTHFULLY !

Is there one person you want to be with right now ? no
Do you know who your real friends are ? Yo
Do you believe in God ? Yo
Post as 100 truths ? Yo

Monday, December 13, 2010

hantu bra

kalau dengan wawa kami jumpe jew mesti g borong bra...xde keje tapi mmg dah berdozen dah bra...ptu xde duet pown beli jugak...wawa paling xle bla...beli tuk adik n mak gak...sumpah klaka tapi dah berzaman dah mmg cmuh jew...so,aku beli gak mende len2...n makan kfc jew.lepak2 aku cerite2 n y klaka uh bile aku bukak 1 cerite tros wawa xnk balik ngn aku sebab merajuk aku xcerita ngan die...budus jew...hahahah
Posted on by whatever kew? | 3 comments

kawen jamil






2hari sebelum.lepak dgn budin,rozaini,sharul dan pergi melawat haris di bangi...ptu haris ckap hari sabtu nak g kawen jamil.jamil uh dak skool skptd n mmg da bzaman la xjumpe...ptu,jumaat uh zaharani ajak pergi...lagi pown farhana da lama xjumpe aku...wah mmg reunion sungguh!masing2 muke dah berubah...aku ciap awal uh kul 11.30 da btolak nak pergi amek farhana n rehan...ptu msg haris die ckap die g ngan adi n kt umah rehan.kire wawa leh la ikot...so,patah balik amik wawa...cian die ciap cpat2...tapi kami kejar mase la cite die.somu ckap aku zalim kat wawa...hahahha.ptu zsangke la budin pown ade...senang cite rmai la ade...mmg reunion sungguh.mase tgkp pic kat pelamin mmg jamil tye sape aku...sebab xcam dah.ptu aku ckap teh farahin baru la die knal...n cakap dolu kecik jew...aku plak cakap ko xberubah2 macam dolu.balik dr serdang pergi lepak plak kat mohd.ali atas...ptu awie pown ade sbb die baru smpi dr shah alam...ptu die lepak umah aku jela.

hantu kak limah balik rumah


citer nie mmg gempak giler...klaka gile.mule2 xminat sgt sbb nnt klua astro gak cite2 melayu nie!tapi yujin suggest tgok cite nie dr tgok citengankung.then,tgok ngan awie kat mines.ramai uh... cm xcaye jew mines ramai plak an tibe2.sepanjang citer nie aku gelak gile2...mmg cm nak pengsan la gelak jew...penat xbernafas+gelak guling2 la jugak.aku ngan awie sangatla penakut...mmg d peluk2 sebab takot.al-maklum la da la pegi kul 11pm n nek memerang awie jew...seram uh nak balik.

cite nie cm sambungan cite zombie kg pisang gak sbb penduduk kg y same...so,aku sangat suggest tgok cite nie...

Friday, December 10, 2010

farmville

men semula

mula2 dolu

aku start fb pown sebab main games...dolu aku sibuk suh dak2 men fb tapi dorg obses ngan myspace...lame2 bru dorang men fb...tapi aku memang suke men games kat fb la...dorg xmen pown...aku add orang n approve sebab games...sebab uh ramai xknal tapi selalu bagi2 gift.sem 5 baru aku taw dak cluz aku addict ngan games farmville(fv).even aku da lama main tapi aku xobses sangat...sebab aku men banyak games.patu bile dorg mx gift kne igat sape nak lembu kew...sebab dorg nak len2...bagi aku time merry xmas best...leh tukar rumput hijau jadi salji...wow.adiah pown best...ptu sem 6 aku da xleh active sebab busy.ptu sampai la sekarang baru men balik....sebab buhsan gile duk umah.xsangke taw...hahhaha

Wednesday, December 8, 2010

bersenam untuk kesihatan

rajin jew...seperti biase kalau dengan puya motif untuk kurus.tapi aku untuk sehat.da lama xjogging.so,semalam cuti maaj hijrah = kne ade azam baru untuk aku yang kurus dan xgemok2 supaya sehat sejahtera...ihhihihi.nek kete min dgn puya,ali n eisya...kaki aku da la sakit sebab pagi2 da bangun bukak pavi.

pagi uh g pavi ngan yujin,peah,dania,eisya,puya(meeting).then,kami shopping la...aku la shopping sakan...beli 2ledging n cardigan.patu beli getah rambut.berjalan2 dan kaki aku sakit sebab kasut uh ketat...siot jew.

Tuesday, December 7, 2010

sate minang

yela aku ketinggalan zaman dan 1st time taw wujudnye makanan nie...walaupon bapak aku ade darah keturunan minang tapi mesti die pown xtaw...hahhah.ok makan soto gak...pelik sebab xsame ngan soto melayu.kedai nie indon pure kowt.die nye name kedai makan mawar.puya an teringin pas die lek bandung...then,kami singgah jela.aku memang jakun...aku da la xbiase makan pelik2 n aku sangat memilih...so,geli skit tapi aku makan jew...n sedap la jugak sate uh...kuah die jew xmasuk jiwa sangat...hahaha
Posted on by whatever kew? | 2 comments

mustajab


ape bende paling mustajab?hhahahha...mestila lotion mustajab pati halia...tapi ramai guna untuk kempiskan perot...manakala aku guna untuk period pain sahaja...pedih kowt...sebab mustajab sangat.before nie aku selalu guna anis,fida or bella punye bile kat kolej..sebab bile peod confirm senggugut.bile senggugut mesti nangis jew tahan sakit...aku xnak makan pil2 tahan sakit sebab dolu mase plkn nelly cakap takot xle beranak makan2 pil...tapi klu kat rumah dan xde krim mustajab aku telan panadol biase...sebab aku sakit 3jam gak la besenye...hanye orang yang pernah senggugut jew taw rasenye...mestila xsame ngan gastrik...klu gastrik len plak ubat die...ubat yang pahit nak mati uh...
sebab aku bukan di kolej lagi so,xde sape gune krim nie kat usm...then,aku beli la...kebetulan puya,yu jin,peah borong ubat kurus...so,kami pergi kedai jamu.dorg beli ape ntah!fida cakap if nak beli kne tengok logo dunia herbs uh sebab ade tiruan...aku nak beli kecik xde...so beli la besar...mesti sampai grad xabes...
Posted on by whatever kew? | 4 comments

Wednesday, December 1, 2010

rapunzel


peah,puya,eisya n dania tengok wayang kat MBO la paling dekat an nak bawak dak2 kecik....then,memang best sebab xramai and banyak dak kecik jew tengok...kelakar bukan jew citer nie tapi dak2 nye pengai yang nak kencing uh....hahhahahha rase cam nak g belasah pown ade...