Monday, April 30, 2012

tak sangguplah nak menahan derita menjawab test2,project2,assignment2 dan homework2. rase macam kene tindas oleh makhluk asing a.k.a alien warna hijau! setiap minggu mesti ade kerja. mata pown dah panda tapi version panda duduk Somalia. so panda xcukop makan dan kurang serat. taniahlah! kerja melambak nie semua membuatkan aku makin kurus sampai aku nampak lagi macam tiang letrik...

memang sem nie berkorban giler kowt! dah lama xbalik... bau kl pown aku dah lupa..hehehe over taw! nanti abes je sem nie 4bulan cuti kan...so mase tue bukan je tidur, malah xnak mandi, xnak keluar and xnak nampak buku atau laptop selama 4bulan....fuyoooo! berkeladak lah lappy aku nak masuk next sem nanti.

Ya Allah permudahkanlah sem nie agar aku lulus semua subject dengan cemerlang.amin.

Saturday, April 28, 2012

3.0

budak kecik pown tahu hari nie xleh pakai baju kuning...kalau x kene tangkap. ade pulak yang pakai sebab sokong. tapi kite nie betul2 tahu ke sape betul sape salah?kita yakin kalau kita sokong pihak A atau kita undi pihak A, maka itulah yang akan menjamin mase depan generasi kite nanti?
macam mane kalau kita sokong pihak Z pulak?boleh maju ke negara kita?tiada tektik kotor?

masalahnye dah kata politik, mestilah semua main tektik kotor. xsemua orang tahu kebenaran dan xsemua orang setuju dengan pilihan kita.walaupon dah layak mengundi tapi kenapa ada yang xnak mengundi? bukan sebab malas nak pergi pangkah kertas...tapi sebab takot dengan pilihan sendiri. kita xboleh setuju dengan sebelah pihak je. zaman dah maju. fikiran kita pown dah lain. xmacam dahulu yg kita dgar orang cakap dan kita ikot majoriti. kenapa selama kita hidup, kita dengar sebelah pihak je?sebelah pihak lagi macam mane?sebab semua xnak dengar so sebab tue lah banyak demonstrasi kan....

kesimpulannya, kita kenalah pilih pemimpin yang betul2 boleh handle negara kita nie. xkan kita nak jadi mcam negara2 lain. yang selalu rusuhan je.dulu aku hanya perlu fikir macam mane nak tukar baju barbie doll aku je...tapi budak2 sekarang dah taw nak pilih pihak A atau Z. hebatnye korang!!!


Friday, April 27, 2012

padat mengetat

padat dengan pelbagai isu kehidupan dan tidak lupa juga dengan pembelajaran. yela 20 unit kowt. banyak core subject yg membunuh. malah markah2 test juga mengecam kehidupan yg aman damai dahulu kalanya. xsabar nak habes sem nie. kemudian cutilah sampai september....maka leh la tidur selama 4bulan itu. kalah beruang kutub. YES!

Tuesday, April 24, 2012

plastic

when certain people know the truth and its very annoying when you try to be innocent. come on, you wish something that fake.we around you wonder why you treat us like that?

so good

you think you are good person or good enough when you know the hot story and can make it distributed as soon as possible. did you realize? you hurt someone else at the same time. you keep do that until now.

Monday, April 23, 2012

we fire

lantak korang lah...aku xhadap pown!!! kalau rase happy tanpa aku pleaselah buat lagi! puiiiii!!!