Thursday, May 24, 2012

tabah

mengapalah begini?
saya tertekan
saya xmampu dah nak kawal situasi
saya dah insomnia balik
sebab risau, pening, penat , bising, sakit hati dan banyak kerja. saya cuba jadi perempuan tabah tapi bagaimana kalau semua menyakitkan hati?
tolonglah saya perlukan kekuatan untuk menghadapi semua ini

Wednesday, May 23, 2012

terima kasih

terima kasih Saraswati Aimi. saya sayangkan awak!!!
Posted on by whatever kew? | 1 comment

Tuesday, May 22, 2012

mungkinkah


ok memang agak gerun lepas beranak jadi begini.contoh terdekat ibu dan nelly.
tapi kalau aku yang kurus melampau nie memang haruslah besar sikit sebab kang jadi cm Bella Swan pulak mati sebab tulang belakang patah.
maka haruslah besar sedikit untuk menampung berat kandungan. lambat lagi kawen relax dolu(gerun lagi tengok )

Monday, May 21, 2012

cergas

saya memang ada masalah dengan orang yang lemah lembut dari segi menguruskan kerja. saya nak semua buat dengan CERGAS. sebab saya ade banyak komitment dalam kerjaya sebagai pelajar computer science nie.
kerana saya bukan datang ke Penang untuk menyertai semua aktiviti2 yang dianjurkan sahaja.
sem nie memang sengsara. bukan sahaja dengan subject malah manusia juga.
dah lah nak pergi berdoa.
selamat tinggal blogger.

tidak tenteram

cuaca panas nak mati...sampai tikar getah nie pown kalau pijak panas sangat. dan sampai sekarang aku xboleh tidur sebab kul 4 tadi terjaga dan berpeluh2 masa tidur...
aku risau gak sebenarnya sebab geram. takot benda sama terjadi lagi. kalau aku hilang sabar memang aku blah je nanti. so,untuk prepare dari hilang sabar aku kene ingat malam khamis nie aku kene tengok concert adele at Albert Hall ataupon tengok cite UP
So kepada insan yang menyakitkan hati pleaselah jangan uji tahap kesabaran aku. kalau aku blah apa pown xjadi

Friday, May 18, 2012

interview

selamat sudeh. Alhamdulilah dapat soalan yang mudah and xpayah nak beriya pikir. tapi masalah besar die aku gugup.
1.tell me about yourself? (confident)
2.why you choose our company as internship place?(nie ayat berterabur macam tahi)
3.if i invite your lecturer or prof what they will talk about you?(nie menipu sangat sampai miss cakap are you sure?)
4.you love reading? what type?(nie sengal...mana ada type funny, infiction jd unfiction...bodoh neves)
Posted on by whatever kew? | 4 comments

interview

esok ade interview. doalah saya dapat kerja. tapi saya xbersedia sebab banyak sangat komitment sampai xsempat nak prepare ape2.

position : network engineer
location : bilik miss jj d09/108

Wednesday, May 16, 2012

bosan

bosan nak kene marah
bosan nak gaduh menda sama
bosan nak bagi orang faham
bosan nak dengar cakap orang
bosan nak kene ikut telunjuk orang
bosan nak DRAMA
bosan nak fikir perasaan orang
bosan nak kene terangkan
bosan nak bagi alasan
bosan nak berdalih
bosan salah cakap

BOLEH FIKIR POSITIF TAK?

Sunday, May 13, 2012

nonsense

mende kecik pown nak jadikan masalah besar? kenapa? kenapa mesti macam nie?
susah sangat ke nak accept mende nie?

TOLONGLAH
banyak lagi mende aku kene buat dan

PLEASELAH
jangan kusutkan keadaan dengan mende

NONSENSE!!!

Saturday, May 12, 2012

dah lama bersabar

aku xpernah paksa sape2 bersabar dengan aku. kalau rase aku nie beban atau menyusahkan, maka pergilah jauh2 supaya kalian rasa aman dan damai. pergilah sebelum anda menyesal seumur hidup hanya sebab terpaksa  hidup dengan aku atau tahan dengan perangai aku.
maaflah aku memang xreti nak jaga hati dan perasaan orang dan sebab tulah ramai akan terasa kalau xkenal aku betul2.tapi lebih baik dari aku tipu korang walaupun kenyataan aku tue menyakitkan hati.
sekali lagi aku ulang....tiada paksaan untuk berkawan dengan aku.maafkan saya.

Friday, May 4, 2012

minority

just because i'm one of minority so i done have any rights to talk?and my advice is easy to throw away?YES!!!
then,follow your heart and what you get?
the answer is----> WRONG
i've told u that what you should do and what should change...then you ignore me. now you regret and keep blame others which totally your false. do i need to highlight this? or you have faced eyes problem? did you?