Wednesday, September 12, 2012

bercuti bersama2

perancangan bercuti dibuat sebenarnye untuk pergi beraya di rumah awek adi. disebabkan daddy Jaa sakit maka aku mengambil kesempatan dengan memberi alasan nak hantar printer..actually 1st impression "perlu ke Penang? aku dah 2tahun disana dan ada 2tahun lagi ye!!!"
tapi bile lagi kan nak bercuti.dolu kami pergi melaka dan di tour guide oleh Muammar n Wawa. so di Penang patotnye aku lah jadi tour guide tapi malangnye aku mampu melihat sahaja dan kami terpaksa menggunakan Papa Go! hhehheheh.
before pergi mestilah ade drama...ada pulak yg sakitlah...memang emosi. tapi kami angkut jugak pesakit itu bersama2. kali nie wawa xboleh join sbb kereta xmuat. kemudian perjalanan kan lebih jauh so disebabkan wawa cakap lambat, terpaksa lah xjoin.cian die.kalau aku yg drive mmg aku dah sumbat je.tapi memandangkan menumpang redha jela ye wawa.
kami bertolak malam jumaat tue. tapi before gerak kami pergi tengok wayang "Premium Rush".
seperti dalam rancangan kami pergi hantar printer kat usm dolu. then barulah kami pergi bukit bendera. 
lepas pergi kami makan kat" line clear", patu cari tempat menginaplah dan rest. malam plak sambung pergi "night safari"...menarik sangat sbb kne cari haiwan2 dlm kegelapan...fuyooo.memang adventure. dah la aku pakai baju belang2...kne bahan bile kat zebra..cis.Suara abg yg drive kereta night safari tue ala2 romantik..dan kami lah yg paling riuh...dah la duduk belakang sekali dan asyik xnampak je.sampai kat port tapir abg tue tanye "akak yg kat hujung sekali tue nampak tak?" kami terdiam dan adi jawab.."nampakkk" version suara odah....hahhahaha lawak je. xpsal2 di attack.mula2 nak buat 2round tapi ngantuklah. patu kami pergi makan dan di tour guide pulak oleh kawan adi. pesakit kata xde selera nak makan dan tetbe makan mknn aku!sentap sbb tgh lapar. 
esok harinya pergi cari kacang tumbok dan jeruk odah n budin. tetbe aku pergi beli kasut...dah la xde duet. mmg kne bahan.ihihih.petang tue kami bergambar skit.kami xkesah walaupon semua gambar ada tanda lahir tapi kami tetap posing. kami balik ke kl dan sepanjang perjalanan jammed sbb banyak accident....





Reactions:

0 kaki bodek: