Friday, September 28, 2012

supervisor

sem ni amik subject CAT300(project) & CAT301(research). memang credit hour sikit tapi xrelax pown okay! sbb banyak research dan project yg memerlukan minat membaca yg tinggi dan yg paling penting sebagai pelajar USM perlulah innovation terlebih. 2subject ni sambungan dari subject sem lepas iaitu System Analysis and Design(SAD). sem nie banyak conflict. mula2 pasal group...sem lepas aku,Mus ngan Khairul (dak minor), so bile sem nie Khairul dah tiada, maka Anas lah msuk group ktorg.tapi tetbe Kak Bah masuk...so busylah kene settle kan supaya Anaz masuk group kami. then, paling teruja bila kami dapat supervisor yg HEBAT.

satu CS kenal dengan die.dan tahu die macam mana.bila kami cakap nama supervisor kami, semua buat muka terkejut, cakap good luck,cuba yg terbaik,habislah korang,die high expectation dan macam2 lagi...dan paling teruja tiada siapa puji die okay!

1st time meet nak mintak sign tajuk,neves die xpayah cakaplah..aku rasa macam jumpa menteri taw! lidah kelu,hati berdebar2,mata tidak mampu memandang kehadapan...perghhh susah expression muka cmni!aku memang suka bercakap tapi aku rasa macam lidah nie beku semacam...nak bertanya pown gerun!bilik die gelap je..macam mesyuarat black metal dah...masuk2 die cakap "saya tak tahulah awak lucky or unlucky dapat saya sebab setiap tahun group saya menang Project TERBAIK"...rasa macam kene ugut kowt agar kami hasilkan project TERBAIK...project sem lepas dah kene reject dan die cakap "Ada ke patut buat tajuk KPI utk budak sekolah!"sentap nye aku xpyah cakaplah...mmg rasa macam cinta di reject oleh Brad Pitt.
dia bagi tajuk project,tapi of courselah susah kan...dan kami hanya mampu tercengang..aku cam tiada idea lansung apa yg boleh aku buat...
..sehinggalah..
"en ADAM"...errr...(lepas Mus dan Anas usha sleck barulah aku dapat memanggil nama supervisor itu dengan betul...memang semacam ngeri nie.lepas tue memang aku senyap je sbb aku malu besar salah sebut nama beliau.(Mus pernah salah sebut en Ayam tp dlm whatsapp dan kami tunggu Anaz alah cakap je...ihhi)
die lecturer programming..bila dia tanya grade subject C++ kami rasa rendah diri sbb semua grade xbagus dan dia suruh bekerja keras utk project nie... (habislah bungkus project nie)...

sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...sangat...
susah nak jumpa dengan supervisor nie sbb die banyak event dan busy je memanjang. synopsis research kene hantar dan kami jumpa Dr Zuri untuk checkkan sbb takut salah. Dr Zuri sangat baik. walaupun tajuk yg kami dah siap tu die reject tapi die cakap specific terus kat tajuk yg nak buat.die siap ajar dan printkan contoh research supaya kami leh buat guide.sebab tula bila die mengadu nak tukar slot hari jumaat aku rasa bertanggungjawab sangat sbb comel je ngadu "saya stuck kat bridge dan sampai rumah pukul 8"...

finally dapat jumpa dengan supervisor dan seperti sebelum ini lidah kelu...suara halus je keluar dari mulut..walaupon die agak tetbe friendly tapi...neves tak terhingga...
kami hulur synopsis dan dia baca..."OKAY"...lega dia amboiiii macam baru lepas akad nikah taw...lagu GEMILANG yg Ella nyanyi tu membuat aku tersenyum kegembiraan...sepanjang buat synopsis tue mmg kami risau die reject je...Alhamdulilah semua berjalan lancar.dia suruh kami buat group kat fb dan invite die...omg omg omg kene behavelah kat fb...xleh mencarut dah.
Reactions:

0 kaki bodek: