Wednesday, November 28, 2012

kejujuran yang bodoh

kalau tengah tidur, lepas tue ada orang call untuk interview memang malang je. ini dah kali kedua aku tidur lepas tu terjujur kemain.dolu masa mintak kerja apa ntah...dah lepas interview semua patu die call nak confirm aku buat apa selama setahun then aku tak reti tipu plak an...pahal ntah

tadi ade company nie die call suruh aku buat programming...memang la dengan lancar aku cakap aku tak enjoy buat pon. kemain internship siap nak kene ada test and verbal interview bagai..ingat aku dah nak kerja terus ke kakak hoi...i nie baru 3rd year...tak payah weird sangat...kalau tak weird tak APEX.
da la aku cakap aku akan pergi naik motor die gelak kuat...amboi...

tapi betul la die cakap aku dah la budak Computer Science tapi kalau aku tak enjoy ape ke nonsense...tapi aku lebih enjoy buat technical..tapi die tak puas hati...sebab aku dak  Computer Science.arghhhh sedihhhnye.apekah kesudahan hidup aku nie?dengan intern tak dapat2...

sepi

okay mesti ramai pernah tengok cerita sepi kan...cerita tu memang la sedih tapi sebenarnya lagu die tajuk Sepi-Yuni Shara lagi sedih. harini setelah sekian lama barulah dapat spend masa dgn roomate kesayangan...lepas class aku sampai bilik,tuka baju and baru on lappy terus die bukak lagu tue...dan buat cerita sedih..." ateh nie lagu tema kita sekarang"....perghhh sentap sangat okay...memang terus bergenang air mata kami berdua...memang kena sangat dah meaning tu..aku menjerit2 dah suruh tutup tapi di abaikan...maka aku dengarlah dengan hati yg kuciwa jiwa raga...

Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Wednesday, November 21, 2012

pelamin anganku musnah versus kosong

tajuk lagu pelamin anganku musnah dinyanyikan oleh azie. manakala kosong dinyanyikan oleh najwa latif.
namun kenapa aku tiba2 pengotor nak cerita pasal dua2 tajuk lagu nie?
jawapannya ialah semua itu terjadi pada 1november 2012.

DONE!
selepas setahun semua berakhir begitu sahaja. kisah cinta aku berakhir sekali lagi. tak tahulah nak cakap apa lagi sebab dah penat dah nak bercinta dan disakiti tapi semua nie mengajar aku jadi matang dan pandai menilai orang. sedih dan frust menonggeng tu sukar digambarkan. hanya Allah sahaja tahu betapa perit nya perasaan aku. rakan2 dan famili sangat membantu.terima kasih kalian.tanpa kalian mungkin aku dah terjun jambatan penang.
buat pertama kalinya aku tak nak cerita pasal ini sebab down sangat sebab semua kesalahan diletakkan kat aku. aku menyepi sampai ramai perasan. tidak apa mungkin ini ujian. aku hanya mampu berdoa Allah kuatkan aku.InsyAllah. ramai pelik sebab secara tiba2 tapi Alhamdulillah mereka dah tahu dengan sendiri.
kali ini aku merana teruk sebab pada masa yang sama aku ade test, assignment, project, research dan bayangkan hati aku dibuang begitu sahaja masa aku di penang pulak dan duduk sorang2 dibilik. berbekalkan iman yang sikit tula aku masih hidup.
aku terus berdoa agar aku KUAT....KUAT..KUAT. walaupun tengok lelaki pon xselera apa ntah lagi tengok pasangan couple memang rasa nak tendang.tapi apalah dosa mereka kat aku kan?okay itu perasaan je. tapi sekarang aku nekad habiskan sem nie...sem nie je. aku hanya perlu bertahan sedikit agar aku tak kecundang ikotkan hati nie.
"Ya Allah berikanlah aku kekuatan...agar sem ini aku berjaya"
amin.