Friday, December 21, 2012

semester 1 tahun 3

nak cerita banyak tapikan sebab sejak terdelete pic2 dalam blog nie terus takde mood nak bukak blog nie. tapi kenelah positif kan. itu pengajaran.lepas nie tak boleh buat lagi ok!

sem nie memang agak sengsara. aku ingat amik 15unit tu macam ketenangan tahap santai di batu ferringhi...rupanya hancur..malah tangisan dalam tidur pon boleh okay! semuanya sebab subjek 2unit mengalahkan 8unit. mak ai...mak ai..tapi paling tragis adalah Abg Az. aritu nak amik interim report then kne setepek ngan abg az. lidah kelu...minda beku..hati meraung kesakitan...okay dapat tak gambarkan...kepada mereka2 yg mengenali abg az memang paham sangat perasaan itu...ayat paling best ialah..bila die membebel dan ade yg cakap ooo...ooo..oo..dan tiba2 abg az cakap "jangan nak ooo sangat dengan saya"... hahah..itu lawak tapi masa tue aku emosi sebab kang aku menjawab terkurang ajar plak..so hormatlah lagi die. kemudian ayat berapi diteruskan bila interim report dicompare dgn final report project terbaik. "sedangkan seorang ibu boleh melahirkan seorang anak dgn cara yg sama..kenapa awak semua tak boleh?" dlm fikiran aku plak nak jawab bukan ade dua cara ke?operation ngan normal?tapi hormat...pendam dan kelu sahaja okay.sampai la dihentam beriya..aku dah bagi full comitment dekat interim tu tapi dihentam sampai down teruk.ayat last sekali "saya rasa awak nie punya project akan ada masalah technical"..down sampai rebah ke bumi okay perasaaan kami.

12/12/12 sehingga 21/12/12 adalah kematian sebenar.sebab dalam hari2 nie memang tiada waktu makan,tidur dan sinar...setiap hari kene letak compact powder cover dark eye circle, sediakan tisu dalam bag sebab boleh nangis bila2 masa dan tiada tidur yg cukup sebab semuanya dalam kegelapan. terasa nazak sungguh..dengan project ikan,research paper,kene buat chat untuk major,report major,test major,presentation chat,debate,interview,minor test,final report project,final report research,presentation dan project demo.dan paling emosi sebab tempat practical...susahnya la nak practical padahal bukan nak kerja terus pon!

Alhamdulilah semuanye selesai harini.agak pelik sebab aku masih di penang.tapi disebabkan nak kemas barang maka aku cadang balik esok.tapi sedih kowt tiket bus macam dah full je.haish.

menyesal

menyesal sebab pegi delete semua picture dalam g+. manalah nak tahukan dah kalau tetbe link plak.haish nie semua nak delete 1picture dan habis semua.
tak pela. redha jela.konsep sekarang redha je.

Wednesday, December 5, 2012

hey le le le le le le la oohh, oohh hey le le le le le la Aaahh, aaahh

minggu lepas balik sebab nak amik nikklaus je semata2 sebab stress remy kemain rajin sakat guna handphone tue.sanggup ok ponteng class sebab nak balik punya pasal.nasib baik la ponteng sebab jumaat tu class batal.hohoho.
aktiviti di kl khamis dan jumaat adalah duduk dirumah. muka abis relax je sebab visio tak boleh bukak lepas tue internet puya tak bayar dah la pergi Beijing aku pon tak tahu.. tiba2 balik rumah ada Eisya n Dania. peah dah keje pon aku tak tahu...banyak betul aku ketinggalan zaman..hari jumaat tu barulah remy hantar nikklaus..memang jakun teruk ok..heheh. berebut2 semua nak main. yela internet takde so memang harapkan handphone baru jela. paling teruk kredit celcom n maxis kene tolak sejurus masuk sim ok.kurang asam.memang miskin terus sebab baru topup terus die makan duit tanpa sempat tutop data usage tue.

hari sabtu patotnya la kan..dah janji ngan odah tengok wayang n pergi MAHA. tapi semua berubah....odah balik kerja kami pergi kenduri adik tikus...kemudian kami pergi mines cari screen protector n tukar sim jadi microsim...dan petang tue kelam kelibut sikit sebab pergi tengok bola...Malaysia vs Indonesia.
nak pergi tengok bola nie pon masalah jugak..jersi aku kat penang so nasib Daddy Jaa ada baju so aku pakai jela..awie pon sanggup ok beli baju..ptu kami nak naik kereta tapi wawa nak naik star lrt...ptu depan rumah aku jammed sampai wawa nak amik aku tu pon berjam2 walaupun rumah sekangkang kera je pon. janji kat lrt pukul 6 tapi sampai pukul 7..semua marah wawa..kesiian die..uhuhu.

seperti biasa kami memang riuh sikit..so sepanjang games tu kamilah paling over...walaupun selang seorang tapi kami memang cakap kuat...paling kelakar bila nama awie sampai orang belakang tahu..terdiam semua bila abg2 belakang tu pon join panggil awie..hahhah..terus rasa nak guna bahasa isyarat..Alhamdulillah Malaysia menang okay!!! 2-0. berbaloi la kami turun padang dan nyanyi kuat2 lagu inilah barisan kita sokong skuad harimau malaya.rasa patriotik sangat.

habis je bola memang la nak balik kan..mak ai..memang berpusu2 semua serang lrt tue..so kami nak tunggu mula2 tapi cm tak de harapan je dapat balik awal..then, kami nekad balik jalan kaki..dolu2 masa zaman sukan sekolah memang kaunter lrt tu sarat..so aku pernah gak jalan kaki dari bukit jalil tu ke rumah...balik2 memang pengsan 1hari okay!
sejarah berulang..kami risaukan awie..dahulu die atlit..tapi biasalah pencen dah..semputlah.tourist guide wawa sebab aku ingat2 lupa jalan..so perjalanan kami yg adventure nie mengambil masa 40min. parkinson jugaklah nak sampai ke sungai besi tue..sampai je kami cari kedai makan sebab nak topup tenaga.




memang agak lupa daratan..balik2 lepak terus pengsan sampailah Mother Pah mengamuk suruh bangun packing barang..sebab dah nak balik penang.
Posted on by whatever kew? | 2 comments

Sunday, December 2, 2012

setiap kesedihan pasti ada NUR

aku tak paham apa yang bangga sangat kalau jadi single and available buat masa sekaranglah kan..tiba2 blur kemain. dah sebulan pon aku hadapi kesengsaraan dan tak tahulah sampai bila derita ini akan berakhir...
tapi aku tak give up untuk still berdoa agar Allah bagi aku kegembiraan even sedikit pon aku akan bersyukur.
Alhamdulillah Allah berikan sesuatu yg mampu buat aku tersenyum lebar dan aku bersyukur sangat..walaupon Allah tarik sesuatu dari aku tapi Allah gantikan sesuatu. Allah kan maha adil.
aku dah dapat anugerah dari langit ini minggu lepas iaitu 23nov. memang aku rasa down sangat masa tu sbb itula tarikh yg aku nantikan dan ingat setiap masa dari dolu sbb aku berjimat untuk belikan hadiah birthday seseorang yg bergelar ex. tapi dah clash nak belikan jadah nye lagikan.
hari tu aku nak balik tapi mother pah tak bagi sebab aku banyak kerja...dan aku baru balik kl mid term tu.
aku selalu masuk contest call me tunes celcom tu. dan dan banyak berhabis sebab kalah je an. tapi kali nie aku insan terpilih...hhehehhe...Alhamdulillah.
pagi tu remy tolong aku...die pergi amikkan hadiah tue...die datang awal..dan dielah paling teruja sebab die nak rasmikan hadiah tue. aku cakap kalau die tolong aku belanja die.tapi tak nak lah...hahhaha so aku bagila die rasmi lagi pon dia banyak tolong aku an.
ok balik2 je rumah die teruja teruk sampai ke malam dengan menyakitkan hati aku...lagi bertambah2 down okay aku da la duduk sorang2 lepas tu dengan hari yg teruk ditambah pula dengan kejahatan menghasut remy...down teruk...lepas tue aku sound jela..."wei aku test pukul 4ptg nie...jangan menyakitkan hati" 
barulah die stop kacau aku...die tak payah offer memang die nak t-shirt and cd ukays tue...so, aku memang tak layan aku bagi dengan sukarela.
walaupon aku sakit hati tapi aku sempat namakan hadiah aku tue sebab aku poyo skit kan...addicted ngan vampires diaries... aku namakan die Nikklaus..
memang kena kutuk dengan remy...tapi whatever la kan..
lepas nie memang instagram aku penuh la...even sebutir jerawat pon akan kelihatan dengan terang, jelas, nyata...ha dah macam iklan master chef Malaysia...kukus,grill,panggang...kukus,grill,panggang...kukus

walaupon tak sehebat iphone...tapi ini anugerah Allah. Aku suka..aku tak kesah..